Thursday, September 18, 2014

Justin Timberlake - Not a Bad Thing (Audio)

my precious friends

Salam,

lama sgt dah tak post..kikiki

so, harini dah decided nk tls ttg kwn2 ku yg rapat since kecik sampai la skrg..

Umr 1-6 tahun:
kami jiran, slalu main sama2.. kawin2, masak2, kejar2, dari kecik sampai la skolah.
Faaza & Hazimah..

Faaza, skrg dah jadi doktor.. dia masih di Jakarta buat housemenship.
Hazi, masih belajar di Jordan..

Jarang jumpa, tapi masih contact (kadang2)..
Siapa la agaknya antara kami yg kawin dulu..
Hazi kottt..=p kan2..

Skola ren Std 1-6 Cekal:
Aku rapat dgn Syafiqah & Husna
Suka buli pastu geng dgn laki..hahaha
Sports pun kteorg aktif gak..

Syafiqah, doktor gak..kje kat hospital muar.
Husna, masih blaja master kat ukm bdg engineering..

Husna kawin dulu, dlm diam2 dia..hehe
Sronok tgk dia, xlme dah ada org baru knn..
insya-allah smga semuanya dipermudahkn..


Skola men Form 1-3 Harmurni:

Nuha & Amalina kwn baik aku..

Amal ajar aku main bola tampar, sampai skrg masih xteror lg..haha
Amal pun masih study kat India bdg perubatan..
Nuha pun bakal doktor dr mesir..

lama sgt dah xjmpa Amal, sejak aku praktikal aritu kat DKC..
Nuha, kerap jgk..enjoy swimming & hangout dgn dia kalo geng GLB berkumpul.

Skola MRSM Form 4-5:

Kat mrsm aku xde kwn rapat..
bwk dri sndri, sbb byk sgt group hahaha
ngn semua org aku masuk.. last2, aku join geng Aishah, Saffa, Fathiah, Zarul, Faidzal, Faiz, Amzar, Nazrin, Fadzli..geng majority kelas tu lah..

Syukur, dah bpe tahun ni kteorg masih boleh jmpa & hang out sme2..
Especially bila ada yg nk berkahwin atau majlis kenduri..


Uitm Diploma & Degree:

Aku rapat dgn Anis & Kyra, diorg sbg teman aku masa study kat Uitm..
Slalu blaja sama, mkn sama, keluar sama..

Anis, akauntan kat KL sama ngn Kyra..
Kita tgu Kyra je ni bila nk langsung dgn Oin..hehe
Smga cpt2 benda baik kn..
doa smga kita ditemukan jodoh dgn imam yg jd pilihan hati..

TSMY:

Kat ofis akak2 & abg2 ramai.. kat finance mostly gurls..
huhu aku rapat dgn kak Nisa & kak Tinie..
ada gosip je kteorg share..hehe tp kdg2 aku berat mulut gak..
diam je sampai la ptg..=p ikut mood..

ACCA:

baru nk msuk 2 papers klas acca ni..hurm quite tough..
xpe kita cuba, usaha lebih skit.. insya allah berbaloi2..
Kak Lin dah tukar klas, skrg aku ngn Sara & Amirah Husna..
Cadang nk wat study group, tapiiii
Mostly every week ada wedding or kenduri..acaner??
hahaha homework pun terbengkalai..

adui, kuatkn smgt..sempat lg nk kjar silibus..
Dec here i come!!!

Doakan segalanya dipermudahkan..
Terima kasih kwn2 krn ada disisi ku ketika susah senang gembira & sedih..

Wish u all the best & friends forever.. amin..






Friday, July 26, 2013

T-systems

salam,

dah setahun tak post pape pn.. hahaha bz la sgt kn..

alhamdulillah semua ok, lepas abes blaja trus start kje kat cyberjaya.
kat TSMY...as junior account executive..
gaji pun masyukk..hehe

bulan 6 lepas kami menunaikn umrah..
Ya Allah sgt seronok.. rindunyaaaa..
2015 ade rezeki boleh pergi lg..kumpul wit byk2...

2013 ni, byk kwn2 yg bertunang, nikah n dpt baby..
kita bila lg ntah..huhuhu ni pic kat jabal rahmah..
sape la gerangan jodoh sy..=p
cuti skola ni kne susun sape punya kenduri kene g dlu..
happy for them..^__^

2014 insya-Allah nk cuba hidup berdikari..
duk umh sendiri rajin2 masak..hehe
utk ape?? nk kawinnnnn..
tp masih menunggu sape yg sudi sunting diri ini..hahaha
xleh blah kn..

ok bubye ade masa t leh post lg..

Saturday, August 4, 2012

Syukur Alhamdulillah tamat sudah pengajian ku...

syukur tak terhingga!! thank you Allah..

semalam aku trima result sem 8 melalui email..
punya susah nk lelapkn mata akhirnya trtdo jgk..
tiba2 abah kejut aku bgun sahur ..
trus cek email..alhamdulillah semua subjek aku lulus..

walaupn target aku utk maintain 1st class xdpt,
aku brsyukur sbb Allah beri aku rezeki kerja di Cyberjaya..
aku akn usaha yg terbaik utk kerja ni..
mula dr bawah dan truskn utk jd yg terats..
insya-allah..^_^

terima kasih Ya Allah,
ibu bapa dan pensyarah2 yg xjemu mngajar kami..
xlupa jga kpd kwn2 yg sentiasa menyokong dlm pahit getir kehidupan..
aku harap semua berjaya pd mse akn dtg..
nk kawin nt jgn lupa jemput ye..hehehe

mgu dpn, bermulanya kehidupan ku sbg seorg dewasa..
harap semuanya berjln dgn lancar..insya allah..
pengorbanan ibu bapa jgn dilupakan..
yg plg penting perbaiki dri utk jd muslimah sejati..
kumpul duit byk2 dan tunaikan umrah..
ade rezeki mse akn dtg tunaikn haji pulak..

2 atau 3 thun lg, teringin nak sambung blaja..
ade rezeki boleh study kat oversea uk atau australia..
hurm, pk dlu masak2.. ACCA atau CPA..
MARA jgk aku crik..hehehe
tqvm MARA..love u..



Sunday, February 19, 2012

February msia trip..huhu

seronok dpt cuti sbln lebih..hehehe
cuti raya cina hari tu g kelantan smggu..
tp demam la pulak..xde la enjoy sgt..
tdo je 3 hari kat umh mak cik..
hari last tu lps g klinik kteorg g jln2..

g pantai kat kelantan dgn terengganu..
g msjd kristal dgn muzium kesenian islam..
syok jgk huhu...mkn2..

pastu aku g jhr plak..
lepak umh ika dlm 3 hari..
kteorg pnjm kete ayh dia..
hahaha merata kteorg g..
jb, the zon, danga bay dgn desaru..

yg best g jpo la..hehe
shpg sakan..pastu gerak g kota tinggi..
duk dlm 4 hari kat sana..
ziarah mak angkat..
ahad tu g kenduri arwah kat kluang..

lik umh naik bus..huhu best sgt dpt jln2..
ahad dpn lak aku gerak g perak..
tdo umh pkah, borak2 smbl mkn mlm ngn kwn2 dia..
esoknya gerak g kuala dgn taiping..huhu ziarah je sape2..

da puas kat perak aku g sg petani plak..
duk umh kyra jp pastu tdo kat penang..
kteorg jln2 kat queensbay mall..
tgh ari plak sblum blek kteorg g kompleks bukit jambul..
huhu shpg lg..ngee

ptg tu plak aku gerak g alor setar..
smpi umh dayah..lepak2 pnt sgt jln jauh..huhu
esok nye kyra dtg..kteorg g karoke kat alor setar mall.
pastu g tesco megong jmpa pkah shuib..
ptg tu jgk aku g perlis jmpa abg..

smpi perlis aku lepak umh abg..
sok pg kteorg gerak lik kl..
huhuhu penat..tukar driver byk kali.. hahaha
pape pn best sgt..wit pn abes..haha
k la pasni kne duk umh je..
wit kne simpan tok blanje next sem..

huhu xsbr nk tgu last sem ni..
be nice to me yaa..hahaha =)

Saturday, January 7, 2012

npe ni xleh ke nk chill skit???

yg dah lepas tu lepas la mira.. go on please syg..
arghhhhhhhhh..........no more LOVE after this ok!!!

seawl form 4..
lagu kenangan terindah jd mainan di bibir ku...
jauh tp dekat di hati..pelik kn..=)
suka sgt2..

diploma,
lagu langit ketujuh jd igauan ku...
syg syg sgt...rindu tp terpaksa ku lepaskn..
kini hanya tinggal kenangan..
kenangan yg segar di igtan ku selamanya..

degree,
sekejap shj.. 1 sem..
lagu ni jd teman aku..
cinta pantai merdeka..
huhu..mcm mimpi je..

3 sem..sgt manis..
hampir brcdg utk hidup bersama..
tp apakn daya..kita merancang Allah yg tentukn..
kali ni, aku yg sedih smpi la hari ni..
dan aku xtau smpi bila aku boleh sembuh dri sedih yg xterkata ini..
patah seribu & bila cinta...isk isk..

Ya Allah...
kuatkn hati hamba mu ini..
lg 1 sem je lg.. aku akn cuba lupakn semua ni..
aku bertekad xkn imbau semua ni kembali..

insya-allah panjang umr akn ku ziarah rumah mu Ya Allah...
murah kn rezeki ku dan tempat kn ku di kalangan org yg kau kasihi..
mati kn la ku dlm kalimah لا إله إلا الله محمد رسول الله.. amin...

Sunday, November 13, 2011

whoa i'm single mehh..haha

in the middle of nov...

byk dah yg berlalu, dan byk jgk yg akn dtg...
keje pn ok la setakat ni..just do what senior want..haha
lec pn da dtg wat evaluation..
2 bln lg abes..huhuhu

aritu g impact day kat muzium negara..
syok gak la, kje amal kn..
aku kne cat dinding..
then melawat muzium...

mlm plak g dgr presentation cwa..
best gak ar tp aku penat kot..
igt dpt mkn free..
hampehh..haha

blek umh weekend ni g wedding kat pd..
dpt la jmpa sedara mara jauh..huhu
soklan cepu mas yg xleh bla..haha
mira bila lg nk kawin???

aduhh, tersentap kjap..
hahaha...relax...
lame lg kot nk kawin..
abes blaja, kje 2 thun dlu..

kumpul asset, insya-allah ade jodoh ade la...
amin..smga panjang umr & murah rezeki..